22 Δεκ 2012

Ομογένεια: Εκστρατεία για μη μεταβίβαση πολεμικών πλοίων στην Τουρκία


HALC No transfer to TurkeyΗ ελληνική ομογένεια και πιο συγκεκριμένα το HALC – Hellenic American Leadership Council, ξεκίνησαν εκστρατεία προκειμένου να μπλοκαριστεί η μεταβίβαση πολεμικών σκαφών κλάσης O.H. Perry στην Τουρκία. Τα πλοία αποσύρονται από το Αμερικανικό Ναυτικό και δύο από αυτά τα έχει ζητήσει η Τουρκία. Είναι το USS Thach (FFG-43) και το USS Halyburton (FFG-40).


Στο σχετικό νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, περιλαμβάνονται κι άλλα σκάφη της κλάσης, που πρόκειται να μεταβιβαστούν σε άλλες χώρες.

Το HALC στην εκστρατεία του ζητάει από τους πολίτες να στείλουν επιστολές διαμαρτυρίας προς τους βουλευτές τους. Το αιτιολογικό που παρουσιάζεται αναφέρει ότι τα πλοία δεν πρέπει να δοθούν στην Τουρκία λόγω της επιθετικής της συμπεριφοράς κατά της Κύπρου και κατά του Ισραήλ, και λόγω των συνεχιζόμενων επεκτατικών διαθέσεων εις βάρος της Ελλάδας. Τέλος, ζητείται να σταματήσουν οι ΗΠΑ να παρουσιάζουν συμπεριφορά προτίμησης της Τουρκίας, έως ότου αυτή σταματήσει την προκλητική στάση τους, καθώς οδηγεί σε αποσταθεροποίηση όλης της Ανατολικής Μεσογείου.
defense3.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου