21 Φεβ 2013

Τουρκία: Πολιτιστικός βραχίονας για την εξωτερική πολιτική


Megas-Tourkikos-ApolitismosΤον «πολυδιάστατο χαρακτήρα» της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και τον πολιτισμό, επιχείρησε να καταδείξει ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής τωνΙνστιτούτων «Yunus Emre».

Τα Ινστιτούτα αυτά που αποτελούν τον πολιτισμικό βραχίονα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, αφού αναλαμβάνουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων με αντικείμενο τον «τουρκικό πολιτισμό» (γλώσσα, κουλτούρα, τέχνες κ.λπ.) σε όλο τον κόσμο, έχουν πάρει το όνομά τους από τον ποιητή και μύστη των Σούφι του 13ου αιώνα. 

«Επεκτεινόμαστε σε περιοχές όπου η δική μας Ιστορία μας οδηγεί», ήταν τα χαρακτηριστικά και απολύτως ενδεικτικά λόγια του Νταβούτογλου, για να συμπληρώσει, ότι «πρέπει να εξουδετερώσουμε την υπόθεση ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι απειλή για άλλα έθνη», κατέληξε.

Μακάρι να ήταν έτσι οι πραγματικές διαθέσεις των Τούρκων.

Εμείς βέβαια προτιμούμε να σκεφτόμαστε τη χρήση του «εργαλείου» της πολιτιστικής διπλωματίας να αξιοποιείται σε ευαίσθητες περιοχές της ελληνικής επικράτειας…

defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου