5 Φεβ 2013

Υπονομεύουν την Αμυντική ικανότητα της χώρας


του Π. Λιβανίδη
Βασικός πυλώνας για την ύπαρξη ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου κράτους είναι η στρατιωτική του ισχύς.Η στρατιωτική ισχύς που βασίζεται στους αμυντικούς εξοπλισμούς που διαθέτει , αλλά και το ηθικό του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γιατί ακόμα και τους καλύτερους εξοπλισμούς να διαθέτεις εάν δεν υπάρχει εθνικό αίσθημα και ηθικό για να αγωνισθείς, δεν σηκώνεις τα όπλα ενάντια στους διάφορους επιβουλείς της πατρίδος σου.

Τα τελευταία χρόνια το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων δέχεται μια συνεχή επίθεση και η ηρωική ιστορία του έθνους μας γίνεται αντικείμενο παραχάραξης.
Σήμερα με τα νέα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόϊκα, από τη μία βάζει σε επικινδυνότητα τη σωστή συντήρηση του αμυντικού μας εξοπλισμού και από την άλλη ρίχνει στο βάραθρο το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων , αφού με τις συνεχείς περικοπές των αποδοχών τους αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για μία αξιοπρεπή διαβίωση της οικογένειάς τους.

Η αμυντική ικανότητα της πατρίδος μας μπαίνει σε δοκιμασία την στιγμή που στην περιοχή μας γίνονται σημαντικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις και οι γειτονικές μας χώρες εκδηλώνουν με διάφορους τρόπους τις επεκτατικές τους προθέσεις, ενάντια στην εθνική κυριαρχία Ελλάδος.
Τις κρίσιμες αυτές στιγμές , που η Ελλάδα θα έπρεπε να εξοπλίζεται και να βρίσκεται σε ετοιμότητα , υποβαθμίζεται η συντήρηση του αμυντικού εξοπλισμού , περιορίζονται οι στρατιωτικές ασκήσεις για οικονομικούς λόγους και μειώνονται στο έπακρο οι μισθοί των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων ρίχνοντας το ηθικό τους.

Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις των Ελληνικών κυβερνήσεων , δεν θα έχουν δυσμενή αποτελέσματα στην προάσπιση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων , όταν χρειασθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου