14 Φεβ 2013

Για την αγωνιστικότητα των θεσμικών ενώσεων των Αξιωματικών ε.α.


  Η πολυσυζητημένη και πολυαναμενόμενη συνάντηση των ενώσεων αποστράτων (ΝΠΔΔ) με τον πρωθυπουργό της χώρας πραγματοποιήθηκε.

Όμως τ' αποτελέσματα ήταν μηδενικά. Όχι βέβαια ότι κάποιος περίμενε κάτι διαφορετικό. Ακόμα και οι ίδιες ενώσεις δεν πίστευαν ότι κάτι θετικό θα έβγαινε. Και το ερώτημα είναι γιατί... επεδίωξαν την συνάντηση δημιουργώντας κλίμα προσδοκίας αφού η αποτυχία ήταν δεδομένη. Μήπως για να τονωθεί το επικοινωνιακό προφίλ του πρωθυπουργού;

Αντικειμενικά η συνάντηση πρόβαλε την ετοιμότητα του πρωθυπουργού να δέχεται καλοπροαίρετους εκπροσώπους εργαζομένων και παράλληλα να δικαιολογεί την άρνησή του να δέχεται άλλους περισσότερο διεκδικητικούς. Το καλοπροαίρετο αποδεικνύεται από τη στάση που κρατήθηκε. Η όλη επιχειρηματολογία στράφηκε γύρω από τις άδικες περικοπές των συντάξεων των αποστράτων σε σχέση με άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Έτσι δόθηκε η εντύπωση ότι δεν έχουν αντίρρηση, συντασσόμενοι με την κυβερνητική προπαγάνδα περί εθνικής κρίσης, με την πολιτική περικοπών συντάξεων και μισθών αλλά απλά διαφωνούν με το ύψος των περικοπών και ζητούν την δίκαιη κατανομή. Επομένως στη πράξη διεκδίκησαν την μικρότερη εξαθλίωσή μας.

Επί πλέον έδωσαν την επικοινωνιακή ευκαιρία στον πρωθυπουργό να τηλεφωνεί, διαρκούσης της συνάντησης, με υπουργούς του δείχνοντας έτσι το ενδιαφέρον του για τους αποστράτους, χωρίς βέβαια να τους δίνει, ως όφειλε, εντολή να λύσουν τα οξυμμένα προβλήματα.

Οι ενώσεις μετά την ολοκλήρωση εξέδωσαν ανακοίνωση όπου εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα χωρίς ν' αναφέρουν τους τρόπους. Όμως δεν πείθουν πλέον.

Οι αξιωματικοί ε.α είχαν εκπλαγεί όταν στο πρόσφατο παρελθόν οι θεσμικές ενώσεις είχαν μποϋκοτάρει αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Θα συνεχίσουν άραγε την ίδια τακτική και στο μέλλον;

(ketha.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου